Kövess minket!
  
     

Az anyag, amely rendszeres gondoskodást igényel

Az anyag, amely rendszeres gondoskodást igényel
2016, május 3.

A bőrt már ősidők óta hasznosítja az ember, ám felhasználása mára visszaszorult, főként a ruha- és bútoripar részesíti előnyben. De hogyan is készül ez a minőségi, exkluzív anyag?

  • A bőrt egy bizonyos cserzési folyamat segítségével tartósítják. A bőr kikészítése már több mint 7000 éves mesterség, mely az évszázadok során rengeteget fejlődött, ám az 1900-as években ezt az ágazatot is elérte a gépiesítés.
  • A bőr kikészítését tulajdonképpen három fő szakaszra bonthatjuk, melyek a következők: konzerválás, cserzés és a bőr feldolgozása.
  • A bőr feldolgozása során következik a szárítás és a bőrfestés, illetve a zsírokkal való kezelés, melynek köszönhetően tartósabb, puhább és vízállóbb lesz az anyag.

Érdekesség, hogy a bőr minőségét legfőképpen az állat fajtája határozza meg, de emellett lényegi eleme az állat kora, életkörülménye, neme és az éghajlat, ahonnan származik.

A bőr feldolgozásából adódik, hogy az anyag úgynevezett élő szövetként funkciónál – lélegzik, ha úgy tetszik -, ebből kifolyólag nagyobb gondoskodást igényel más anyagokkal szemben. Létezik olyan speciálisan kifejlesztett bőrápoló szer, mely segítségével hosszabb ragyogást és minőséget érhetünk el, valamint a bőrtisztító szer alkalmazása is elengedhetetlen. Természetesen ezek használata mellett is elhasználódik az anyag egy bizonyos idő után, azonban a bőr második pozitív tulajdonsága, hogy a bőrfestés- vagy javítás segítségével még éveken át kiváló szolgálatot tehet.

Cégünk sokéves tapasztalattal a háta mögött nyújt kiváló megoldást a kikopott, berepedezett vagy sérült bőrfelületek helyrehozatalában. Segítségünkkel jobbá válhat bőrbútora, mint újkorában!

Emellett kínálatunkban megtalálható több típusú, minőségi bőrápoló szer is, hogy az eredmény még tartósabbá válhasson! Keresse fel honlapunkat a www.autokarpitozas.hu címen, és tájékozódjon bővebben szolgáltatásainkról! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a 06-30/9218-349-es számon, akár e-mailben, az info@autokarpitozas.hu címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Lakberendezés
Lakberendezés olasz stílusú, egyedi bútorokkal

Otthona lakberendezését mindenképp egyedi módon valósítaná meg? Nem szereti a mindenütt megtalálható termékeket, hanem saját ízlésének megfelelő, egyedülálló berendezésre vágyik?...

Close